Kettlebell nőknek

Ez az a sport, amit bárkinek tudok javasolni. Mert a kettlebell nőknek is és férfiaknak is egy kötelező sport, edzés. Mi is ez valójában?

Kettlebell nőknek edzés-sorozat

Sokszor írtam már cikkeket erről a sportról. Úgyhogy most senkit nem kezdenék el fárasztani a sport történelmi eredetével, hogyan érkezett meg az Egyesült Államokba több évtizede és azóta hódította meg az egész világot.

Ezen belül a mostani cikkben a nőkre fogok koncentrálni és a következő részben fogok a férfiaknak való edzésekkel foglalkozni. Szögezzük le az elején. Ez egy megterhelő edzés. Kezdőként nagyon nagy koncentrációt igényel. Szép lassan szokjunk hozzá a megterhelésekhez, de amint elértünk az ötödik-tizedik edzésig szerintem a kettlebell nőknek tervezett gyakorlat-sorozatai már inkább az élvezet irányába csapnak át.

 

kettlebell nőknek

Miért jó a kettlebell nőknek egyáltalán?

Erre nem egyszerű válaszolni. Vagy lehet mégis. Először is fontos kiemelni talán az egyik legnagyobb előnyét. Azt, hogy ez teljesen koncentrált gyakorlat sorozat, azaz csak a dedikált izomcsoportot erősíti és edzi. És talán ebből adódik a lehető legnagyobb előnye is. Asz mégpedig, hogy nem lesznek „felesleges” izomkötegek ott, ahol egyáltalán nem szeretnénk. Mert lássuk be, sajnos sok nő panaszkodik arra, hogy annyira izmos lett a vádlija, combja, hogy már nem is tartja magát már nőiesnek és úgy érzi egy izomkolosszus lett a korábbi nőcis alakja.

Sokkal inkább szeretnék arra koncentrálni, hogy kielemezzem, hogy a Betterbell: kettlebell nőknek is vagy férfiaknak javasolt inkább. Na erre tökéletes a kettlebell nőknek. Hogy nem kell aggódniuk azon, hogy ilyen alakváltozáson esnek át. Itt tényleg koncentrált izomnövelésről van szó, amelyek tökéletes alakot és fantasztikus alakot eredményeznek egyszerre. További fantasztikus előnye, hogy az ember koncentráló képessége és kitartás-faktora nagymértékben megnő. Egyszerűen észre sem vesszük, de a „kettlebell nőknek” sokkal egészségesebb a testtartása és egyben sokkal kiegyensúlyozottabbak is lesznek. Azt hiszem, ennek sok férfi társam csak örülni tud majd. Úgyhogy tessék lezavarni a feleségeket, barátnőket az edzőterembe! Nem lesznek hálátlanok.

Tényleg egy különleges sport. Én évekkel ezelőtt szerettem bele és azóta ahol csak lehetőségem van, hirdetem az igéjét. ☺ Sokszor írtam már a kettlebell nőknek okozott érdemeiről, ahogy már fent is soroltam őket. Mert érdemes leszögezni még egyszer. Ez nem egy egyszerű sport. Mindenesetre nem az elején. De amint belejön az ember, egyszerűen lehengerli az a lendület, amely elragadja az edzések során és ténylegesen függővé válhat tőle az ember. Nem vagyok orvos, és éppen ezért nem is írhatok semmilyen olyan kijelentést, amit nem tudok bizonyítani. De nagyon sokan említették, hogy bizonyos korábban tapasztalt egészségügyi tünetük csökkent vagy éppen teljesen eltűnt, és ezt ők a kettlebell edzésekhez és az azzal kapcsolatosan megváltozott életviteli szokásaikhoz kötik. A jövő héten a férfiakról fogok egy pár szót szólni.

The following two tabs change content below.

Szilly

Latest posts by Szilly (see all)